• home
 • video
 • pas verschenen

  Brazilië heeft dan toch goud op zak in beachvolleybal

  Brazilië pakt "eindelijk" goud in het beachvolleybal.

  Video player inladen...
  0 / 0
  Alison Cerutti en Bruno Oscar Schmidt hebben Brazilië gegeven waar het naar snakte: goud in het beachvolleybal. Op het strand van Copacabana klopten ze een Italiaans duo met 2-0 en deden ze zo de verloren finale bij de vrouwen vergeten.

  Gisteren waren er tranen van ontgoocheling op Copacabana na de vrouwenfinale, nu tranen van geluk. Als Brazilië in één sport goud wilde pakken, was het beachvolleybal. Alison Cerutti en Bruno Oscar Schmidt moesten die klus klaren.

  Het waren wel de Italianen die in set één een kleine voorsprong pakten, maar al snel namen de Brazilianen de bovenhand. Toch werd het nog 19-19, waarna de thuisploeg de eerste set uitmaakte met een stevig blok.

  Ook set twee bleef spannend, tot 14-14, maar dan sloeg Brazilië de kloof. Na een carambole maakten de Brazilianen het af met 21-17.De Italianen gingen nog wel even verhaal halen bij de scheidsrechter, maar zonder resultaat.

  Na zilver op de vorige Spelen van Londen pakt Cerutti nu wel de hoofdprijs. Het uitzinnige publiek was meteen vergeten dat de vrouwen een dag eerder hun finale verloren hadden tegen Duitsland.

  Bekijk hieronder de finale:

  Video player inladen...