meest recent

Brazilaanse voetbalsters verliezen ook strijd om brons

vr 19 augustus 2016 22:07
Canada pakt het brons.
Na het verlies tegen Zweden in de halve finales, zijn de Braziliaanse voetbalsters in de wedstrijd om brons ook niet voorbij Canada geraakt. De wedstrijd eindigde op 2-1.

Superster Marta en haar landgenotes wilden voor eigen publiek iets rechtzetten na het verlies in de halve finales tegen Zweden. Toen viel de beslissing pas in de strafschoppenreeks, maar zover zou het deze keer niet komen.

Na 25 minuten zag het er alweer slecht uit voor de thuisspeelsters. Deanne Rose bracht Canada 0-1 voor. De Braziliaanse vrouwen konden voor de rust niet terugslaan en zo gingen de Canadezen ook rusten met de kleinste voorsprong.

Na de rust hadden de Canadezen maar 7 minuten nodig om die voorsprong te verdubbelen. Christine Sinclair verpestte het Braziliaanse feestje helemaal.

10 minuten voor tijd zorgde Beatriz nog voor de aansluitingstreffer, maar het mocht niet baten. Canada kaapt zo het brons weg voor de neus van gastland Brazilië.