• home
 • video
 • pas verschenen

  BOIC-voorzitter Beckers: "Team Belgium heeft fantastisch gepresteerd"

  Beckers vierde gisteren de Belgische prestaties.

  De Belgische delegatie heeft al zes medailles behaald op deze Spelen en evenaart daarmee het resultaat van de Spelen in Atlanta in 1996. "Onze atleten doen het almaar beter", stelt BOIC-voorzitter Pierre-Olivier Beckers vast.

  De Belgische medaillewinnaars werden gisteren in de bloemetjes gezet in het Belgium House. Pierre-Olivier Beckers, de voorzitter van het Belgisch Olympisch Comité (BOIC) hield daar een nat pak aan over. "Op 31 juli bij mijn aankomst hier, heb ik gezegd "bij zes medailles spring ik in het zwembad", vertelt hij na zijn duik. "Belofte maakt schuld."

  "Iedereen dacht dat drie tot vijf medailles realistisch waren voor ons land, maar we hebben schitterend gepresteerd. Ik ben tevreden."

  "Natuurlijk zijn er ontgoochelingen, maar die komen in feite een beetje van de absolute toppers in ons land. Dat is natuurlijk slecht nieuws voor hen. Maar de Belgische prestaties zijn wel goed nieuws voor de omkadering rond de topsport. Team Belgium, dus onze beste atleten, doet het beter en beter. Dat is heel goed nieuws voor de toekomst."

  "Met zes medailles kunnen we niet klagen. Het is nog niet gedaan natuurlijk, we moeten de atleten die de volgende dagen in actie komen, respecteren. Maar twee keer goud, twee keer zilver en twee keer brons, dat is het resultaat van Atlanta in 1996."

  "We hebben ook mooie plaatsen in de top acht. Team Belgium heeft fantastisch gepresteerd. Dit belooft voor de toekomst."

  "Dit is het resultaat van samenwerking met de overheid en andere organisaties. Je moet sport ondersteunen voor iedereen en daarvoor heb je succes nodig op het hoogste niveau", besluit Beckers.