• home
 • video
 • pas verschenen

  Arsenal krijgt van Welbeck mooi kerstcadeau

  Welbeck in gezelschap van ploegmaats Sanchez en Özil.

  Bij Arsenal halen ze opgelucht adem want spits Danny Welbeck geneest sneller dan verwacht van een blessure aan zijn rechterknie. De 25-jarige spits kwam het voorbije seizoen nauwelijks in actie voor de club uit Londen en moest ook verstek laten gaan voor het EK in Frankrijk.

  Begin mei sloeg het noodlot toe voor Danny Welbeck. De 25-jarige spits zakte in de wedstrijd tegen Manchester City door zijn rechterknie en moest onmiddellijk vervangen worden.

  Na een paar onderzoeken werd duidelijk dat Welbeck een zwaar kraakbeenletstel had opgelopen en een operatie onvermijdelijk was. De 34-voudige Engels international zou meer dan negen maanden buiten strijd zijn, maar zijn herstel verloopt goed en hij zou met Kerstmis al terug kunnen voetballen.

  Arsenal-coach Arsène Wenger is uiteraard tevreden met het goede nieuws. "Danny heeft een onderzoek met een camera ondergaan en daaruit is gebleken dat zijn blessure goed geneest. Normaal gezien zou hij uit zijn tot april maar dat zal dus vier maanden minder zijn. We hopen dat hij rond Kerstmis weer inzetbaar is."

  Arsenal op zoek naar eerste Premier League-titel in twaalf jaar

  Het is niet de eerste keer dat Welbeck in de lappenmand ligt. Toen hij zich tegen Manchester City blesseerde was hij pas hersteld van een ander letsel aan diezelfde knie. Arsenal verheugt zich op de vervroegde terugkeer van Welbeck want het kan zijn goals in de jacht naar een eerste titel sinds 2004 goed gebruiken. Welbeck maakte al 14 doelpunten in 38 wedstrijden voor de Londense club.