• home
 • video
 • pas verschenen

  Amerikaanse Muhammad blaast iedereen weg in de 400 horden

  Er stond geen maat op Dalilah Muhammad.

  De Amerikaanse Dalilah Muhammad heeft met grote voorsprong de 400 meter horden gewonnen. Ze bleef de Deense Petersen bijna een halve seconde voor. Bij afwezigheid van de Russische atletes kende Muhammad geen tegenstand in Rio.

  Dalilah Muhammad liep als enige dit seizoen onder de grens van 53 seconden. Geen enkele andere atlete kwam zelfs in de buurt van haar 52"88.

  Tel daar nog eens bij dat de sterke Russinnen, met wereldkampioene Zoezana Hejnova, niet welkom waren op de Spelen en het was geen vraag of Dalilah Muhammad zou winnen, maar wel met hoeveel voorsprong.

  Muhammad schoot als een kanonskogel uit de startblokken en lag na de eerste bocht al ruim op kop. Ze viel niet stil en op 50 meter van de finish had ze zelfs de luxe om uit te bollen. Zo kwam de Deense Sara Slott Petersen nog tot op een paar meter. Muhammads landgenote Ashley Spencer eindigde derde.

  Voor de VS is het al de negende gouden medaille in de atletiek op deze Spelen. Met nog een paar dagen voor de boeg heeft de VS al evenveel goud als in Londen vier jaar geleden.

  Het podium:

  1. Dalilah Muhammad (VS) - 53"13
  2. Sara Slott Petersen (Den) - 53"55
  3. Ashley Spencer (VS) - 53"72

  Bewonder de overmacht van Muhammad:

  Video player inladen...