• home
 • video
 • pas verschenen

  Amerikaan Fields houdt Nederlander van goud in het BMX

  De Amerikaan Connor Fields snelt naar het goud.

  De Amerikaan Connor Fields heeft het goud gewonnen in het BMX-toernooi bij de mannen. In de finale ging Fields de Nederlander Jelle van Gorkom vooraf. De Colombiaan Carlos Ramirez kreeg na een fotofinish het brons toegewezen.

  Bij de olympische voorbereiding van de Nederlandse BMX'ers werd niets aan het toeval overgelaten. Nadat vier jaar geleden het olympisch parcours van Londen al was nagebouwd op Papendal, werd nu ook een replica van de baan van Rio op het nationaal sportcentrum neergelegd.

  Die voorbereidingen leken hun vruchten af te werpen, want met Jelle van Gorkom en olympisch debutant Niek Kimmann mocht Nederland twee deelnemers afleveren in de medaillestrijd.

  In die finalerace waren het echter niet de Nederlanders maar wel twee Amerikanen die het best van start gingen. Connor Fields en Nicholas Long leken lange tijd op weg naar goud en zilver, maar Long moest in de laatste bocht de rol lossen.

  Van Gorkom ging met een knap manoeuvre voorbij Long, maar strandde in het zicht van de meet achter Fields. Voor de derde plaats was het nog even wachten op de fotofinish. Die gaf uiteindelijk het voordeel aan de Colombiaan Carlos Ramirez, die met 5 duizendsten het brons wegkaapte voor de neus van Long.

  Podium BMX (mannen)
  1.Connor Fields (VS)34"64
  2.Jelle van Gorkom (NED)35"32
  3.Carlos Ramirez (COL)35"51