• home
 • video
 • pas verschenen

  Zuid-Koreaanse Kim is beste bij de vlieggewichten na spannende strijd

  Kim So-hui wint goud in de categorie -49 kilogram.

  Bij de vrouwen is het eerste taekwondogoud naar Zuid-Korea gegaan. In de -49kg-categorie won Kim So-hui met het kleinste verschil van de Servische Bogdanovic (7-6). "Ik ben in de zevende hemel", liet de winnares na afloop weten.

  Taekwondo is ontstaan in Zuid-Korea, waardoor er een enorme last rust op de schouders van de Zuid-Koreaanse taekwondoka's. Kim So-hui, de nummer zeven op de wereldranglijst, kon alvast goed met die druk om én bezorgde haar land al op de eerste competitiedag een gouden plak.

  Tegen de Servische Tijana Bogdanovic, die op weg naar de finale tweevoudig olympisch kampioene Wu Jingyu had uitgeschakeld, was het spannend tot de slotseconde.

  Via een gedraaide trap en een "head shot" nam Kim de leiding, maar in de slotseconden kreeg ze het na een bestraffing nog warm. Uiteindelijk duurde de partij net kort genoeg om het hoofd boven water te houden en met het goud te gaan lopen. 

  Taekwondo -49kg (vrouwen)
  1.Kim So-Hui (ZKo)
  2.Tijana Bogdanovic (Ser)
  3.Panipak Wongphatthanakit (Tha)
  3.Patimat Abakarova (Aze)