• home
 • video
 • pas verschenen

  Vuelta: 5 jonge stieren om naar uit te kijken

  Vijf talenten op een rijtje: Carthy, Latour, Vervaeke, Bonifazio en Lopez.

  Wanneer de Olympische Spelen op hun laatste benen lopen, trekt in wielerland de Vuelta zich op gang. Wij houden de komende drie weken vijf beloftevolle jonkies in het oog: van "Superman" Lopez tot Louis uit "Jonge Benen".

  Miguel Angel Lopez (Col-Astana)

  De Colombiaanse bergvlinder Miguel Angel Lopez zou wel eens de sensatie kunnen worden in de Vuelta. Door de afwezigheid van titelverdediger Fabio Aru mag de 22-jarige Lopez bij Astana zijn eigen kans gaan in de Spaanse speeltuin tjokvol bergen.

  In Colombia staat Lopez bekend als "Superman", nadat hij enkele jaren geleden aangevallen was op training. 2 dieven waren tuk op zijn fiets en deelden Lopez meerdere messteken uit in zijn knie. Maar de tengere Colombiaan verweerde zich, gaf zijn fiets niet af en viel 5 dagen later aan in de koninginnenrit van de Colombiaanse Ronde van de Toekomst. De speaker doopte de klimmer prompt om tot "Superman" Lopez.

  "Superman" Lopez vloert de broertjes Quintana in San Luis

  Pierre Latour (Fra-AG2R)

  Het staat in zijn naam geschreven dat hij ooit de Tour zal winnen, maar eerst mag Pierre Latour (22) zijn klimkunstjes op het Vuelta-toneel opvoeren.

  In de koninginnenrit van de Route du Sud verbaasde hij vorig seizoen Quintana en Contador door als neoprof bergop mee te trippelen in hun spoor. Dit seizoen mocht Latour al eens proeven van de gele trui in de Ronde van Zwitserland.

  Route du Sud 2015: Latour klautert mee met Contador en Quintana

  Louis Vervaeke (Bel-Lotto-Soudal)

  Van de Belgische jonkies is het straks vooral uitkijken naar de jonge klimmersbenen van Louis Vervaeke. In de Ronde van het Baskenland maakte het 22-jarige Lotto-talent indruk door mee te klauteren met de beste klimmers ter wereld.

  "Een klassement rijden in de Vuelta is nog te vroeg", zegt ploegleider Mario Aerts. "Dat kan nog altijd over drie of vier jaar. Maar ik zou hem wel al graag zien meestrijden voor een ritzege en waarom niet tegen de toppers in het hooggebergte."

  Jonge Benen: "Heeft Louis op zijn handen geplast"

  Hugh Carthy (GBr-Caja Rural)

  Als er bij Chris Froome geen grammetje vet te bespeuren valt, is dat bij zijn talentvolle landgenoot Hugh Carthy (1m89 en 63 kg) nog minder het geval. Als 20-jarige neoprof trok Carthy op zijn eentje naar Pamplona om zijn klimcapaciteiten aan te scherpen.

  En met succes: de ranke Brit eindigde dit jaar 3e in de koninginnenrit van de Route du Sud, in het zog van Nairo Quintana. Carthy won bovendien de Ronde van Asturië en werd 9e in de Ronde van Catalonië, net achter Chris Froome.

  Route du Sud 2016: Carthy neemt Quintana bergop op sleeptouw

  Niccolo Bonifazio (Ita-Trek)

  Door de afwezigheid van de grote spurtkanonnen zou Niccolo Bonifazio wel eens de poort kunnen openbeuken naar de eerste grote zege uit zijn carrière. 

  De 22-jarige Italiaan droomt er stiekem van om op een dag te schitteren in de Vlaamse wedstrijden, maar etaleerde voorlopig vooral zijn sprintsnelle benen. In de Ronde van Polen snelde Bonifazio naar zijn eerste zege op WorldTour-niveau. Legt hij in Spanje nog wat extra appeltjes in zijn mand?