• home
 • video
 • pas verschenen

  Verenigde Staten bezetten het volledige podium op de 100m horden

  Brianna Rollins (1e), Kristi Castlin (3e) en Nia Ali (2e) doen hun ereronde.

  De Amerikaanse Brianna Rollins heeft de finale op de 100 meter horden overtuigend gewonnen. Ze liep van start tot finish aan de leiding (12"48). Haar landgenotes Ali en Castlin mochten mee het podium op. Onze landgenote Anne Zagré struikelde eerder op de avond in de halve finales.

  Ondanks de diskwalificatie van Anne Zagré in de halve finale, nadat ze gestruikeld was na de zesde horde (zie: Lees ook), tekenden toch drie Europese atletes present in de sprintfinale op de hoge horden.

  Die konden niet beletten dat het schavotje volledig door Amerika werd ingepalmd. Brianna Rollins, die de Amerikaanse trials gewonnen had en zich in 2013 wereldkampioene mocht noemen, was als een speer vertrokken en liep onbedreigd naar de olympische titel.

  Spannender verliep de strijd om de andere twee medailles. Nia Ali en vooral Kristi Castlin kenden geen goede start, maar in de laatste meters konden ze toch nog de Engelse Ofili oprollen.

  Amerikaans podium 100 meter horden
  1.Brianna Rollins (VS)12"48
  2.Nia Ali (VS)12"59
  3.Kristi Castlin (VS)12"61