• home
 • video
 • pas verschenen

  Twee Amerikaanse zwemmers mogen niet naar huis vliegen

  Jack Conger maakte deel uit van de 4x200m-ploeg.

  De Amerikaanse zwemmers Jack Conger en Gunnar Bentz zijn op de luchthaven van Rio van het vliegtuig gehaald. Ook Ryan Lochte mocht het land eigenlijk niet uit, maar die was al vertrokken. De Braziliaanse autoriteiten hebben vragen bij het verhaal dat de zwemmers vertellen over hun overval.

  Enkele dagen geleden werd zwemmer Ryan Lochte, die goud won op 4x200m vrije slag, tijdens een nachtje uit met drie ploegmaats overvallen. Volgens de Amerikanen werd hun taxi tegengehouden door enkele mannen, die zich voorstelden als gewapende agenten.

  Maar volgens de politie komt die versie van de feiten niet overeen met de camerabeelden. Ze wilt nu meer uitleg van de zwemmers. Twee van hen, Gunnar Bentz en Jack Conger, werden daarom van een vliegtuig gehaald dat naar de Verenigde Staten zou vliegen.

  Ook de twee andere zwemmers, James Feigen en Ryan Lochte, mogen voorlopig Brazilië niet uit, maar Lochte is al twee dagen weer in de Verenigde Staten.

  Bentz, Conger en Feigen zijn bereid om met het Braziliaanse gerecht te praten. Wat Lochte zal doen, weet voorlopig niemand. Hij relativeerde intussen eerdere verklaringen en details over de overval.