• home
 • video
 • pas verschenen

  Topfavoriet Frankrijk op schema voor derde goud op rij

  Topfavoriet Frankrijk op twee wedstrijden van nieuw goud.

  Frankrijk heeft zich makkelijk geplaatst voor de halve finales in het handbal. De wereld- en olympische kampioen nam vlot afstand van gastland Brazilië. Frankrijk neemt het op tegen Duitsland, dat met zware cijfers won van vicewereldkampioen Qatar. Denemarken zit ook al in de halve finales.

  Frankrijk is de topfavoriet van het handbaltoernooi en dat zou ook gastland Brazilië aan den lijve ondervinden. Toch deden de Brazilianen goed mee in de eerste helft. Bij de rust stond het 16-16.

  Tot 22-22 bleef het gelijk opgaan, maar toen sloeg Frankrijk de kloof. Uiteindelijk werd het zonder veel problemen 27-34 voor Frankrijk.

  In de halve finale nemen de titelhouders het op tegen buurland Duitsland. Dat won vlot tegen Qatar met 34-22. Da's opvallend, want Qatar was één van de favorieten in Rio en finalist op het vorige WK. Toen klopte het Duitsland nog in de kwartfinale.

  Andere halve finale tussen Denemarken en Polen

  De kraker van de kwartfinales was uiteindelijk Kroatië tegen Polen. De Polen begonnen sterk en stonden bij de rust 14-18 voor. Dat werd zelfs 14-20, maar toen knokten de Kroaten zich weer in de wedstrijd.

  Bij 25-25 leken ze op en over Polen te gaan, maar drie minuten voor tijd pakte Jakov Cojun rood voor een slag in het gezicht van een Pool. Met een man minder zakten de Kroaten opnieuw weg en werd het uiteindelijk 27-30.

  Polen mag zich opmaken voor een halve finale tegen Denemarken. De Denen wonnen van Slovenië met 37-30.