• home
 • video
 • pas verschenen

  Struikelende Zagré moet finale op haar buik schrijven

  Anne Zagré kwam na een misstap onzacht in aanraking met de 7e horde.

  0 / 0

  Anne Zagré kwam na een misstap onzacht in aanraking met de 7e horde.

  Anne Zagré heeft een gouden kans gemist om de finale van de 100 meter horden te bereiken. Na een misstap na de zesde horde was haar ritme volledig gebroken. Ze liep vol tegen de zevende horde aan en werd gediskwalificeerd.

  Anne Zagré was in de laatste van de drie halve finales aan zet en wist dus precies wat haar te wachten stond: bij de eerste twee eindigen of onder de 12"82 duiken om met de beste verliezende tijden de finale in te duiken.

  Geen onmogelijke opdracht, wetende dat de Brusselse vorig jaar haar PR scherper stelde tot 12"71 en in de reeksen 12"85 liet optekenen. Na een ietwat aarzelende start knokte Zagré zich weer naast haar concurrentes en leek ze met een eindjump op weg naar de finale, maar toen sloeg het noodlot toe.

  Na het overschrijden van de zesde horde verstapte ze zich, waardoor ze vol tegen de zevende horde aanliep. Een diskwalificatie gooit op die manier haar olympische finaledroom aan diggelen.

  Zagré legt een gelijkaardig parcours af als vier jaar geleden in Londen, toen ze ook in de halve finales sneuvelde.

  "Hier heb ik geen woorden voor. Ik weet niet wat er gebeurd is"

  Een enorm ontgoochelde Zagré vocht zichtbaar tegen de tranen na haar race: "Ik weet niet wat er gebeurd is. Ik was volledig verrast toen ik struikelde. Ik kon goed versnellen en was mee met de andere dames. Ik was aan het terugkomen en kwam goed uit op de horden. Je kunt wel 1000 scenario's bedenken, maar dit niet."

  De frustratie van Zagré:

  Zagré vecht tegen de tranen: