• home
 • video
 • pas verschenen

  Naert: "Frappant dat het voor Zagré altijd misloopt op grote toernooien"

  Voor Anne Zagré eindigden de Olympische spelen in de halve finales.

  De olympische atleten hebben opnieuw voor een nacht vol animo gezorgd in Rio. Er was de tienkamp met Thomas Van der Plaetsen, de 100m horden met Anne Zagré, de verrassende uitschakeling van Justin Gatlin en de 200m-finale bij de vrouwen. Sporza-commentator David Naert analyseert voor u deze stevige boterham.

  Het zag er goed uit voor Anne Zagré. De 26-jarige hordenloopster leek op weg naar een mogelijke finaleplaats, maar struikelde over de zesde horde. Weg kwalificatie en weg finaledroom. Dat zag ook Sporza-commentator David Naert.

  "De top drie zat er zeker in voor Zagré, want ze was echt plaatsen aan het goedmaken. Als je dan ziet dat de beste verliezende tijd 12"82 was, dan moet dat zeker in haar mogelijkheden liggen. Zagré had de olympische finale echt wel voor het grijpen."

  "Met die fout op de zesde horde is het natuurlijk een beetje een knullig einde. Anderzijds moet je wel vaststellen dat het wéér niet lukt voor Zagré op een groot kampioenschap. Zelf heeft ze er geen verklaring voor, maar het is toch wel frappant."

  Over Van der Plaetsen: "Hij mag tevreden zijn"

  Over Thomas Van der Plaetsen was Naert wel positiever. "Ondanks zijn mindere prestatie in het kogelstoten, zit hij op schema. Vooral in het hoogspringen zagen we Van der Plaetsen zoals we hem kennen, met technisch heel mooi uitgevoerde sprongen ."

  "Hoewel de loopnummers sinds zijn ziekte wat zijn afgebot, kon hij op de 400m de schade voldoende beperken. Een elfde plaats beantwoordt aan de verwachtingen en wat misschien nog belangrijker is: Van der Plaetsen ligt één punt voor op zijn persoonlijk record."

  Voor Van der Plaetsen was een verbetering van zijn eigen record het hoofddoel op deze Olympische Spelen en volgens David Naert is dat zeker mogelijk. "Zoals hij nu bezig is, moet die score van meer dan 8.255 punten lukken. Pas daarna kunnen we kijken waar hem dat brengt in de eindstand."

  "Een beetje meer empathie had wel gemogen bij Schippers"

  Voor de Nederlandse topfavoriete Dafne Schippers is de finale van de 200m in mineur geëindigd. "Ze had echt gerekend op die gouden medaille. Haar reactie sprak boekdelen, ik heb zelden iemand zo ontgoocheld gezien met een zilveren plak."

  "Ook voor haar supporters is dit heel sneu, want zonder veel poeha trok ze meteen naar binnen. Een beetje meer empathie naar de mensen die speciaal voor haar naar het olympische stadion waren afgezakt, had dus echt wel gemogen."

  "Vorig jaar op het WK was het verschil tussen Schippers en Thompson ook al niet zo groot. Ook in de reeksen was de Nederlandse nog de beste, maar ik had toen de indruk dat Thompson wat inhield. In de finale trok de Jamaicaanse dan wel door. Zo moet je concluderen dat er voor Schippers eigenlijk niets meer inzat."

  Over Justin Gatlin: "Grote verrassing dat hij er niet bij is"

  De Amerikaan Justin Gatlin mist de finale op de 200m bij de mannen. "De vraag is natuurlijk of Gatlin zich niet wat te vroeg heeft laten uitbollen. Maar dat hij er niet bij is, verrast me toch wel."

  "Gatlin kon best leven met zijn zilveren medaille op de 100m, maar het missen van de finale op de 200m moet toch wel een stevige domper zijn voor hem."