Liverpool laat Benteke naar Crystal Palace vertrekken

  Benteke zal de duurste transfer zijn uit de geschiedenis van Crystal Palace.

  Liverpool en Crystal Palace hebben een akkoord bereikt over Christian Benteke. Voor de Belgische aanvaller zou Crystal Palace meer dan 30 miljoen euro op tafel neerleggen, meldt BBC. En daarmee zal Benteke met voorsprong de duurste transfer zijn uit de geschiedenis van Crystal Palace.

  Het was een publiek geheim dat Christian Benteke de stal van Liverpool mocht verlaten. In de pikorde kwam de Rode Duivel achter spitsen als Daniel Sturridge, Divock Origi en Danny Ings.

  Liverpool-trainer Jürgen Klopp liet tijdens de voorbereiding dan ook weten dat het "zinvol" zou zijn dat Benteke vertrekt, op voorwaarde dat de geïnteresseerde clubs bereid waren om de juiste prijs te betalen.

  Benteke (25) werd al een tijdje gelinkt aan Crystal Palace, dat dinsdag nog een bod zag afgewezen door Liverpool.

  Vandaag zijn beide clubs bij een nieuw bod uiteindelijk toch tot een akkoord gekomen. De Rode Duivel is ondertussen afgereisd naar Londen, voor de medische tests.

  Crystal Palace is al de derde Premier League-club op de steekkaart van Benteke, die in juli 2015 Aston Villa ruilde voor Liverpool. Onze landgenoot kwam al 118 keer in actie in de Engelse competitie en scoorde daarin al 51 keer.