• home
 • video
 • pas verschenen

  John Arne Riise keert terug uit pensioen om in India te gaan voetballen

  Riise won in 2005 de Champions League met Liverpool.

  John Arne Riise besloot in juni om zijn voetbalschoenen aan de haak te hangen, maar de Noor komt daar nu op terug. De 35-jarige verdediger tekende een contract bij Chennaiyin FC, een club die uitkomt in de Indian Super League.

  "In juni besloot ik om een pauze in te lassen, maar ik heb de deur altijd op een kier laten staan voor een terugkeer", zegt de ex-speler van onder meer Liverpool, Monaco en AS Roma.

  "Ik sprak onlangs met Marco Materazzi, de trainer van Chennaiyin, en hij motiveerde me om opnieuw te beginnen. Bovendien wordt de samenwerking met de Italiaan interessant met het oog op mijn toekomstige trainerscarrière."

  Riise kent de competitie, waarin acht clubs tussen oktober en december om de titel zullen strijden. In 2015 droeg de Noor al het truitje van Delhi Dynamos. Riise zal in India onder anderen Diego Forlan tegen het lijf lopen. De Uruguayaanse spits tekende vorige week een contract bij Mumbai City.