• home
 • video
 • pas verschenen

  Japanse vrouwen houden badmintongoud in Azië

  Enorme vreugde in het Japanse kamp achteraf.

  De Deense badmintondames zijn dichtbij een stunt gekomen in het vrouwendubbelspel. Ze stonden kwamen in de finale tot op twee punten van de zege, maar verloren alsnog.

  Misaki Matsutomo en Ayaka Takahashi begonnen als eerste reekshoofd aan het vrouwendubbelspel en schopten het vrij gemakkelijk tot in de finale.

  Daarin kregen ze met de Deense dames Christinna Pedersen en Kamilla Rytter Juhl een verrassende tegenstander tegenover zich.

  Het Deense duo rekende in de halve finales af met de Chinese vrouwen en kon het olympisch goud voor het eerst in de geschiedenis van het vrouwendubbel naar Europa brengen.

  Ze begonnen goed aan de finale en wonnen zelfs de eerste set met 18-21. Matsumoto en Takahashi hadden geen zin in een verrassing en zetten orde op zaken in de tweede set. De Deense dames kwam er even niet aan te pas en verloren die met 21-9.

  In de derde set ging het gelijk op. Pedersen en Rytter Juhl liepen uit tot 19-16 en kwamen tot op twee punten van olympisch goud. De Japanse vrouwen schakelden daarna opnieuw een versnelling hoger en wonnen vijf punten na elkaar.

  Goed voor goud en een enorme vreugde-uitbarsting in het Japanse vak. Zo blijft het goud in het dubbelspel bij de vrouwen in Azië. Sinds de toevoeging van het vrouwendubbel aan het olympische programma kon een niet-Aziatisch land nog nooit het goud pakken.

  Het podium:

  1. Japan (Misaki Matsutomo - Ayaka Takahashi)
  2. Denemarken (Christinna Pedersen - Kamilla Rytter Juhl)
  3. Zuid-Korea (Jung Kyunh-eun - Shin Seung-chan)