• home
 • video
 • pas verschenen

  Hongaarse Kozak kan het ook alleen in K1 500m

  Kozak pakte haar tweede goud in Rio.

  Danuta Kozak heeft haar tweede gouden medaille in Rio beet. Na de zege in de K2 met haar landgenote Szabo deed ze dat kunstje in haar eentje nog eens over. Met de overwinning van Kozak zitten de Hongaren al aan zeven gouden medailles.

  Kozak kon met vertrouwen aan de individuele competitie beginnen. Ze had de K2 500m gewonnen met haar landgenote Gabriella Szabo en in de halve finale liet ze meteen de snelste tijd noteren. Kozak ging dan ook als favoriete naar de finale.

  In die finale startte de Wit-Russische Litvintsjoek het snelst, maar halfweg nam Kozak het commando over. Ze bouwde haar voorsprong stelselmatig uit en finishte met meer dan een kajaklengte voorsprong op haar concurrentes.

  De Deense Emma Jorgensen won de sprint voor het zilver. Ze bleef de Nieuw-Zeelandse Lisa Carrington nipt voor. Litvintsjoek greep net naast de medailles.

  Het podium:
  1.Danuta Kozak (Hon)1'52"494"
  2.Emma Jorgensen (Den)1'54"326
  3.Lisa Carrington (NZl)1'54"372