• home
 • video
 • pas verschenen

  Fantela en Marenic schenken Kroatië eerste gouden medaille in het zeilen

  Fantela en Marenic begonnen als leiders aan de medaillerace.

  Sime Fantela en Igor Marenic hebben Kroatië een gouden medaille bezorgd in de 470-klasse in het zeilen. Het duo begon met een comfortabele voorsprong aan de medaillerace en stond die leidersplaats niet meer af.

  Sime Fantela en Igor Marenic hadden in de voorbije regatta's sterke prestaties neergezet en begonnen zo met 11 punten voorsprong aan de afsluitende medaillerace in de 470-klasse. Het Kroatische duo eindigde daarin als achtste, maar eerste achtervolgers Mantis en Kagialis deden het met een tiende plaats nog slechter.

  De Grieken zagen zo op de valreep Mathew Belcher en Will Ryan nog over zich springen. Belcher, de uittredende olympische kampioen, en zijn nieuwe partner Ryan grepen zo het zilver. Het Griekse duo pakte het brons.

  De gouden medaille van Fantela en Marenic is de eerste olympische titel voor Kroatië in het zeilen.