• home
 • video
 • pas verschenen

  Eddy Demarez: "De Red Lions zijn gewoon beter dan Argentinië"

  Demarez verwacht een moeilijke wedstrijd voor de Red Lions.

  Video player inladen...
  0 / 0
  Vanavond nemen de Red Lions het in de finale van het hockeytoernooi op tegen Argentinië. Sporza-commentator Eddy Demarez blikt vooruit. "Argentinië metselt alles dicht. De Lions moeten geduld hebben en mogen geen strafcorners weggeven."

  De Red Lions kijken vanavond om 22u Argentinië in de ogen. De Belgische hockeymannen zijn al zeker van zilver, maar mikken uiteraard op winst en een gouden plak. "Voor het eerst zijn ze echt de uitgesproken favoriet", zegt Sporza-journalist Eddy Demarez.

  "België is gewoon beter en heeft veel meer kwaliteit dan Argentinië, dat al een oude ploeg is. De gemiddelde leeftijd van de Argentijnen is 30 jaar, dat is met voorsprong de oudste ploeg op het toernooi."

  "Ze spelen geen aantrekkelijk hockey", analyseert Demarez de tegenstander van de Belgen. "Je moet geen wedstrijd verwachten zoals de halve finale tegen Nederland met twee ploegen die willen aanvallen en scoren, en ook voor spektakel willen zorgen, niet alleen verdedigen."

  "Argentinië speelt heel realistisch hockey, naar hun kwaliteiten. Dat wil zeggen: alles dichtmetselen, een web weven waardoor er heel weinig ruimte is om te combineren. Het zal moeilijk worden voor de Lions."

  "Ze moeten geduld uitoefenen en vooral ook zo weinig mogelijk strafcorners weggeven. Dat is het enige wat ze proberen als ze toch eens aanvallen: een voetje of een beentje zoeken. Gonzalo Peillat heeft in de halve finale tegen Duitsland drie strafcorners genomen en drie keer gescoord. Hij heeft de Duitsers zo'n beetje in zijn eentje uitgeschakeld."

  "Peillat is de Maradona van het hockey eigenlijk. Het is Peillat en tien anderen. Dus geen strafcorners weggeven en geduld hebben, dat zijn de ordewoorden."

  Heeft Demarez tot slot nog een pronostiek voor de finale? "3-1 winnen. Olympisch goud dus", klinkt het resoluut.

  Red Lions zitten nog op wolk na overwinning tegen Nederland

  Video player inladen...

  Hopelijk kan Eddy Demarez de Lions naar goud schreeuwen:

  Video player inladen...