• home
 • video
 • pas verschenen

  Duitsers houden Nederland van hockeybrons

  De Duitsers haalden het na shoot-outs.

  0 / 0

  De Duitsers haalden het na shoot-outs.

  Duitsland heeft het brons gepakt in het hockey bij de mannen. In de wedstrijd om de derde plaats was het te sterk voor Nederland, dat in de halve finales verloor van de Red Lions, na shoot-outs. Ook in Londen verloren de Nederlanders van Duitsland, toen ging het wel om het goud.

  Nederland had het niet onder de markt met de olympische kampioen en kon van geluk spreken dat het nog 0-0 stond halverwege. Fuchs kreeg in het eerste kwart twee enorme kansen voor de Duitsers, maar faalde in de afwerking.

  Ook in het tweede kwart waren de Duitsers baas. Ze verkwanselden een aantal strafcorners, maar ook Nederland kon niet gevaarlijk zijn: 0-0 aan de rust.

  Na de onderbreking tapte Nederland plots uit een ander vaatje. Tegen de gang van het spel in kwam het na een prachtig doelpunt van Croon zelfs op 1-0.

  Lang konden onze noorderburen niet van hun voorsprong genieten. De Duitsers bleven baas en Haner profiteerde van de ruimte om er 1-1 van te maken. Er kwamen nog kansen over en weer in het vierde kwart, maar shoot-outs moesten voor de beslissing zorgen.

  Daarin bleven de Duitsers ijzig kalm. Hauke, Grambusch, Herzbruch en Butt scoorden allemaal en bij Nederland misten Bakker en De Wijn. Het brons gaat naar Duitsland, de Nederlanders blijven met lege handen achter en pakken opnieuw geen goud.