Ga naar de inhoud

meest recent

Dit heeft u gemist in de nacht van woensdag op donderdag

 do 18 augustus 2016 06:02
Sporza werkt tijdens de Olympische Spelen de klok rond. Ook wanneer u onder de wol ligt, boksen wij de verslagen in elkaar. Dit moet u onthouden van de voorbije nacht.

Hoogstaande vrouwelijke atletiekfinales

Anne Zagré sneuvelt in de halve finales van de 100m horden en moet toekijken hoe de Amerikaanse dames een "full streak" op het olympisch podium scoren. Verder is er ook de finale in het verspringen met goud voor de Amerikaanse Bartoletta en kan de Nederlandse Schippers op de 200m niets doen aan de sprintdominantie van de Jamaïcaanse Elaine Thompson.

Anne Zagré struikelt over horde en is uitgeschakeld

Geen finale op de 100m horden voor Anne Zagré. De 26-jarige start nochtans goed in haar halve finale, maar blijft na enkele horden haperen. Zagré is daarmee meteen uitgeschakeld in haar halve finale.

Thomas Van der Plaetsen stijgt gevoelig in tienkamp

Thomas Van der Plaetsen werkt op dag één van de tienkamp zijn laatste onderdelen af. In het hoogspringen is Van der Plaetsen de op één na beste van het pak en ook op de 400m doet onze landgenoot het niet onaardig. De tienkamper stijgt naar de elfde plaats in de rangschikking. De Amerikaan Ashton Eaton is en blijft de ongenaakbare nummer één.

VS blijft wervelen door basketbaltoernooi

In de kwartfinale van het basketbal staan de Verenigde Staten en Argentinië tegenover elkaar. De VS winnen dankzij een ijzersterke Kevin Durant met 105-78. Voor de Argentijnse kleppers Manu Ginobili en Luis Scola was het de laatste wedstrijd in het shirt van hun nationale ploeg. Ook Tony Parker was met Frankrijk toe aan zijn laatste wedstrijd (92-67 verlies tegen Spanje). De Spanjaarden mogen in hun halve finale proberen stunten tegen de VS.

Neymar loodst Brazilië naar voetbalfinale

Neymar lijkt eindelijk zijn draai gevonden te hebben op deze Olympische Spelen. De Braziliaan van Barcelona wijst zijn landgenoten na amper 15 seconden de weg en schittert met twee doelpunten in de 6-0-zege tegen Honduras. In de finale moeten de Brazilianen het opnemen tegen Duitsland.

Brazilië wint uiterst genietbare kwartfinale in het volleybal

Ook de volleybalcompetitie nadert op deze Spelen stilaan zijn ontknoping. In de kwartfinale toont gastland Brazilië zich met 3-1 te sterk voor Argentinië. Vooral het dertiende punt in de tweede set is om duimen en vingers van af te likken.

China heerst nu ook in de ploegencompetitie bij de mannen

China is en blijft het tafeltennisland bij uitstak. Na de vrouwen winnen de Chinese mannen ook hun finale in de ploegencompetitie. De kersverse olympische kampioenen waren een maatje te groot voor hun Japanse concurrenten (3-1).

Ook deze beelden moet u gezien hebben:

Schitterend punt in finale beachvolley (2-0 winst Duitsland)

Dafne Schippers gooit ontgoocheld haar spikes op de piste

BMX'er Treimanis komt pijnlijk ten val

De nacht van woensdag op donderdag in 45 seconden