• home
 • video
 • pas verschenen

  Dieven en overvallers slaan opnieuw toe: Brit met pistool bedreigd in Rio

  De Olympische Spelen waren al een groot succes voor Groot-Brittannië.

  De donkere kant van Rio heeft zich opnieuw getoond tijdens deze Olympische Spelen. The Guardian meldt vandaag dat een Britse sporter bedreigd werd met een pistool tijdens een avondje stappen in Rio. Het Brits Olympisch Comité waarschuwt alle atleten voorzichtig te zijn.

  Wat er precies is gebeurd, blijft voorlopig onduidelijk. Maar volgens The Guardian heeft een voorlopig onbekende Britse atleet een pistool op zich gericht gekregen toen hij of zij een uitje maakte in Rio. 

  Het Brits Olympisch Comité maant zijn atleten dan ook aan enige voorzichtigheid aan de dag te leggen. "Ga het olympisch dorp niet uit in de kleding van het Britse team en neem ook niks waardevols mee. Als je dat wel doet, ben je een groot doelwit voor dieven en criminelen."

  Na het blauwe oog van Dirk van Tichelt en de opschudding rond een overval op enkele Amerikaanse zwemmers slaat de Braziliaanse misdaad dus nog maar eens toe. Hopelijk blijven onze Belgische atleten van onheil bespaard.