Ga naar de inhoud

meest recent

China zwaait ook bij de mannen de plak in het tafeltennis

 do 18 augustus 2016 03:15
China heeft zowel bij de vrouwen als de mannen het ploegentoernooi gewonnen. Tegen Japan werd het 3-1. Het was bronzenmedaillewinnaar uit Japan Jun Mizutani die de eerreddende wedstrijd won tegen Xu Xin.

Eigenlijk heeft China met Ma Long, Zhang Jike en Xu Xin de beste drie spelers ter wereld in de gelederen, maar omdat er maar twee mannen per land mogen deelnemen aan het enkeltoernooi moest Xu Xin zich sparen voor de ploegencompetitie.

Kersvers olympisch kampioen in het enkel Ma Long (foto) won vlot de eerste wedstrijd tegen Koki Niwa.

Toen moest Xu Xin zijn waarde bewijzen tegen de Japanse nummer één Jun Mizutani. Het werd een spektakelstuk waarin de Japanner uiteindelijk verrassend aan het langste eind trok met 12-10 in de beslissende set.

Daarna deden de Japanners de Chinezen even twijfelen door de eerste set in het dubbel te pakken, maar hét tafeltennisland bij uitstek zette orde op zaken.

Zhang Jike en Xu Xin wonnen het dubbel met 3-1, waarna Ma Long het met 3-0 mocht afmaken tegen Maharu Yoshimura. China volgde zichzelf logischerwijs op en pakte alle vier de gouden medailles in het tafeltennis in Rio.

Duitsland veroverde net als in Londen brons door eerder vandaag met 3-1 te winnen van Zuid-Korea.

De finale:
Ma Long vs Koki Niva3-0
Xu Xin vs Jun Mizutani2-3
Xin/Jike vs Niwa/Yoshimura3-1
Ma Long vs Maharu Yoshimura3-0
  
China vs Japan3-1

Het podium:

  1. China
  2. Japan
  3. Duitsland
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.