• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgian Tornados kennen tegenstanders in reeksen 4x400 meter

  De Belgische 4x400m-ploeg werd eerder deze zomer Europees kampioen.

  De Belgian Tornados weten tegen wie ze het zullen moeten opnemen in de reeksen van de 4x400 meter, die in de nacht van vrijdag op zaterdag worden gelopen. Wereldkampioen Bahamas lijkt favoriet voor reekswinst.

  In de tweede en laatste reeks neemt de Belgische 4x400m-ploeg het vanuit baan 3 op tegen onder meer titelverdediger Bahamas. Zij lijken op papier de topfavoriet, al waren de Bahamanen dit seizoen nog niet op hun best.

  Behalve de Bahamas, zullen ook Groot-Brittannië (vanuit de nadelige baan 1) en het Dominicaanse Republiek ongetwijfeld voorin meestrijden. Nog in de reeks van de Tornados: India, thuisland Brazilië, Cuba en Venezuela. Wereldkampioen en titelfavoriet Verenigde Staten komt al in de eerste reeks in actie.

  De eerste drie ploegen in elke reeks stoten automatisch door naar de eindstrijd, de twee ploegen met de snelste verliezende tijden worden ook nog opgepikt.