• home
 • video
 • pas verschenen

  Been volgt Advocaat naar Fenerbahce: "Voel me niet te groot voor rol van assistent"

  Been werd in 2014 ontslagen bij Racing Genk.

  Mario Been wordt zo goed als zeker assistent van Dick Advocaat bij de Turkse topclub Fenerbahce. "Toen Advocaat belde, heb ik meteen ja gezegd", zegt Been in de Nederlandse krant AD.

  Advocaat werd woensdag officieel voorgesteld bij de Turkse topclubs als opvolger van de ontslagen Vítor Pereira. De voormalig (assistent-)bondscoach van Nederland tekende een contract voor één seizoen. 's Avonds was hij al bezig met zijn staf samen te stellen.

  Been zat als televisieanalist in het stadion van Steaua Boekarest tijdens de match tegen Manchester City toen hij via zijn zaakwaarnemer werd gecontacteerd door Advocaat. "De vraag was simpel: of ik Dicks assistent wilde worden. Ik heb meteen ja gezegd. Leek me fantastisch."

  Helemaal in kannen en kruiken is de overgang nog niet. Morgen vlieg Been naar Turkije om te onderhandelen over een contract. "Vrijdag gaan we alles in alle rust bespreken. Maar het leek me meteen een fantastisch avontuur. Weer op het veld staan, bij zo'n enorme club met zo'n geweldige aanhang."

  "Ik ben heel realistisch. Sinds mijn tijd bij Racing Genk ben ik er nu alweer twee jaar uit als trainer. Ik was me helemaal aan het toeleggen op het televisiewerk, met veel plezier. Dan verwacht je niet meer direct dat er opeens een club belt. Als dat vervolgens wel gebeurt, voel ik me echt niet te groot voor een rol als assistent. Zeker niet bij een man als Advocaat."