• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht en Sampdoria hebben een akkoord over Praet

  Praet zal dus de Jupiler Pro League ruilen voor de Serie A.

  Dennis Praet staat op het punt om zijn geluk te beproeven in de Serie A. Volgens het Italiaanse persagentschap ANSA tekent de middenvelder van Anderlecht morgen een contract van vier jaar bij Sampdoria.

  Dennis Praet (22) stond vanavond nog aan de aftrap in het Europa League-duel tegen Slavia Praag, normaal gezien dus zijn laatste match voor Anderlecht.

  La Gazzetta dello Sport meldt dat Sampdoria 8 miljoen euro zou betalen voor Praet. Met de bonussen zou dat bedrag oplopen tot 10 miljoen euro.

  Praet maakte in september 2011 zijn debuut bij Anderlecht, waarmee hij zich drie keer tot landskampioen kroonde (2012, 2013 en 2014). De middenvelder zag zijn goede prestaties in 2014 ook beloond met de Gouden Schoen.

  In 181 wedstrijden voor Anderlecht vond Praet 27 keer de weg naar het doel. Op zijn puntenkaart prijken er ook 39 assists.

  Met Praet ziet Anderlecht voor de tweede keer in enkele dagen tijd een speler vertrekken naar de Italiaanse competitie: Sebastian De Maio trok gisteren al naar Italië, waar hij vandaag tekende bij Fiorentina.