• home
 • video
 • pas verschenen

  Amerikaanse zwemmers verzonnen verhaal van gewapende overval

  Zwemmers Gunnar Bentz en Jack Conger verlaten het politiekantoor.

  De commotie over een mogelijke overval op vier Amerikaanse zwemmers in Rio krijgt een zoveelste nieuwe wending. Volgens verschillende media verzon het viertal, met onder meer meervoudig medaillewinnaar Ryan Lochte, de gewapende overval. Dat bewijzen bewakingscamerabeelden.

  Afgelopen zondag verklaarde het Amerikaans Olympisch Comité dat, in de nacht van zaterdag op zondag, de taxi van Ryan Lochte en drie andere atleten werd tegengehouden door enkele mannen, die zich voorstelden als gewapende agenten. Lochte en co zouden vervolgens hun bezittingen hebben moeten afstaan.

  Van dat verhaal blijkt, na onderzoek, nog weinig van aan. Op basis van opgedoken camerabeelden blijkt dat het viertal zelf voor problemen zorgde in een benzinestation. "Op camerabeelden is te zien hoe een van hen een deur van een toilet forceerde en met een bewaker vocht", aldus een Braziliaanse politiebron. 

  Ryan Lochte verklaarde aanvankelijk ook dat ze een wapen tegen het hoofd kregen gehouden. Politiebronnen bevestigen dat de zwemmers wel degelijk onder schot werden gehouden, maar niet meer dan dat.

  Gunnar Benz, Jack Conger en James Feigen zitten momenteel nog in Rio en zijn bereid mee te werken met Braziliaanse gerecht. Lochte is momenteel al terug in de Verenigde Staten.

  De organisatie van de Olympische Spelen minimaliseert het voorval. "Deze jongens probeerden zich te amuseren. Ze presteerden onder immense druk. Iedereen maakt wel eens fouten, waarvan ze later spijt hebben. Het leven gaat door."

  James Feigen betaalt 11.00 dollar

  Ondertussen is bekendgeraakt dat Jams Feigein een boete van 11.000 dollar betaalt aan Braziliaanse liefdadigheidsinstellingen. Volgens zijn advocaat Breno Costa wil de Amerikaanse zwemmer zich daarmee ook verontschuldigen voor het verzonnen verhaal van de overval.