• home
 • video
 • pas verschenen

  Ajax biedt 11 miljoen voor Bailey, maar Genk blijft bij standpunt

  Bailey speelt sinds vorig seizoen voor Genk.

  Ajax heeft Racing Genk een voorstel gedaan van 11 miljoen euro voor Leon Bailey. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Genk wil niet ingaan op concrete cijfers, maar wil sowieso ten vroegste na het seizoen meewerken aan een transfer.

  Gisteren voor het vertrek richting Zagreb liet Dimitri De Condé, technisch directeur van Racing Genk, verstaan dat de club moet vechten om Wilfred Ndidi en Leon Baily in Genk te houden. 

  Over de transfermogelijkheden van die laatste raakten ondertussen meer details bekend. Craig Butler, de vader en makelaar van Bailey, liet op sociale media verstaan dat Ajax 11 miljoen euro heeft geboden voor zijn zoon. Cijfers die aan Het Laatste Nieuws zijn bevestigd.

  De interesse van Ajax is niet verrassend. Bailey trainde enkele jaren geleden mee met Jong Ajax en toenmalig trainer van de A-ploeg, Frank De Boer, sprak zich erg lovend uit over de flankaanvaller. 

  Maar Racing Genk houdt voorlopig het been stijf. "Voor Ndidi en Bailey circuleren bedragen waar de meeste clubs geen nee tegen zeggen, maar wij doen dat momenteel wel", zei De Condé gisteren aan Sporza.

  "We blijven ook bij ons standpunt dat geïnteresseerde clubs de spelers mogen komen halen, maar dat ze zeker nog een jaar bij ons moeten blijven."

  "De spelers weten ook dat wij zo denken en ik hoop dat we dat kunnen waarmaken. Maar in het voetbal weet je nooit. Ik moet proberen de spelers rustig te houden en ik knok om ze hier te houden."