• home
 • video
 • pas verschenen

  Yuan is olympisch kampioen in duiken vanaf 3m én in gekke bekken trekken

  Cao Yuan wint zijn eerste olympische titel.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0

  Cao Yuan wint zijn eerste olympische titel.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  In het synchroonspringen moest hij nog tevreden zijn met brons, maar in de individuele duikcompetitie vanaf de 3 meter-plank liet de Chinees Cao Yuan zich de kaas niet van het brood eten. Na zes sprongen scoorde hij meer dan 20 punten beter dan de Brit Laugher.

  De 21-jarige Chinees Cao Yuan wilde zijn land, dat als dé absolute referentie geldt in het duiken, niet opnieuw ten schande brengen. Vanaf zijn eerste poging dook hij dan ook op perfect spatvrije wijze het - intussen niet meer groene - water in, waarna hij de leiding nooit meer uit handen gaf.

  De Brit Jack Laugher, die samen met zijn landgenoot Chris Mears verrassend het goud had veroverd in het synchroonspringen vanaf 3 meter, werd op respectabele afstand tweede. De Duitser Hausding mocht als derde mee het schavotje op.

  Podium schoonspringen 3 meter (mannen)
  1.Cao Yuan (Chi)547,60 punten
  2.Jack Laugher (GBr)523,85 punten
  3.Patrick Hausding (Dui)498,90 punten