• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhoof begint aan de BMX-competitie met een zesde plaats

  Vanhoof zette de zesde tijd neer.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0

  Vanhoof zette de zesde tijd neer.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Elke Vanhoof heeft op de eerste dag van de BMX-competitie in de seeding run de zesde tijd neergezet op zestien deelnemers. Vrijdag worden de halve finales en de finale afgewerkt. "Ik heb mijn best gedaan en we zullen wel zien waar ik vrijdag eindig", vertelt onze landgenote.

  De BMX-competitie ging van start met een seeding run, waarin elke deelnemer zo snel mogelijk het parcours moet afwerken om de plaatsen in de halve finales te bepalen.

  Elke Vanhoof schoot matig uit de startblokken, maar maakte daarna terrein goed. Met 35"325 liet ze een goede eindtijd noteren. Even stond ze derde in de tussenstand, maar in de einduitslag moest ze uiteindelijk vijf vrouwen voor zich dulden.

  De snelste tijd stond op naam van Mariana Pajon uit Colombia. Caroline Buchanan uit Australië en de Nederlandse Laura Smulders werden twee en derde. Buchanan en Smulders belanden zo in dezelfde halve finale van Vanhoof.

  "Het was geen perfect rondje. Er was redelijk veel zijwind. Ik heb mijn best gedaan en we zullen wel zien waar ik vrijdag eindig. Iedereen zal er dan keihard voor gaan. In welke reeks ik zit is niet zo belangrijk, iedereen die hier is, is heel sterk. De vorm van de dag en een beetje geluk zullen de uitslag bepalen", zegt Elke Vanhoof.