• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "Ik onderschat Shkëndija absoluut niet"

  AA Gent speelt donderdagavond om 20.30u.

  AA Gent kijkt in zijn laatste voorronde voor de groepsfase van de Europa League FK Shkëndija uit Macedonië in de ogen. "Een goede uitgangspositie is opnieuw onontbeerlijk", zegt coach Hein Vanhaezebrouck, die de dubbele confrontatie opent met een thuismatch.

  "De groepsfase is een doel voor deze club", bekent Hein Vanhaezebrouck. "Onze vorige kwalificatieronde tegen Viitorul Constanta verliep heel voorspoedig, ook al was dat een stevige tegenstander. Tegen Shkëndija zullen wij opnieuw heel efficiënt moeten zijn, anders wordt het een heel zware dobber."

  "Onze komende tegenstander heeft een pak meer ervaring dan Viitorul Constanta. Er zitten enkele zeer technische spelers bij, die beschikken over een goede balbehandeling."

  "Het zal een kwestie zijn van zo weinig mogelijk weg te geven. Wij moeten dan de gecreëerde kansen simpelweg afmaken."

  "Ik onderschat Shkëndija absoluut niet. Ik heb hen uitvoerig geanalyseerd. Het is een ploeg die weinig doelpunten tegen krijgt. Niet alleen in de eigen competitie, maar ook tijdens de Europese campagne."

  "Zij beschikken over een goede organisatie en spelers met ervaring. Ook nu beginnen we er eerst thuis aan. Een goede uitgangspositie is dus opnieuw onontbeerlijk."

  Nielsen: "Willen het hoogst haalbare in Europa League"

  Verdediger Lasse Nielsen omschrijft FK Shkëndija als "een tegenstander die heel gestructureerd voetbalt". "We zullen moeten opletten dat we niet tegen een counter lopen, want bij hen lopen er voorin enkele zeer goede spelers."

  "Ik verwacht ook dat Shkëndija heel laag zal spelen, dat doen ze trouwens altijd. Ze brengen heel defensief voetbal en van daaruit proberen ze counters op te zetten."

  "Vorig jaar speelden we nog in de Champions League. Nu willen we het hoogst haalbare in de Europa League."