• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Laer: "Strafrondje heeft medaillerace Van Acker om zeep geholpen"

  Evi Van Acker begrijpt niet waarom ze een straf kreeg.

  Evi Van Acker had nog goeie hoop op een medaille in de slotrace van de Laser Radial-klasse, maar een straf helemaal in het begin doorkruiste haar plannen. "Ik begrijp die straf nog altijd niet", zegt onze landgenote, die op de ondankbare vierde plaats eindigde.

  Van Acker, in Londen goed voor brons, was klaar om voor een medaille te vechten, maar meteen bij de start kreeg ze een straf van de jury. Ze moest een rondje draaien met haar boot, zodat ze helemaal laatste lag.

  "Ik begrijp nog altijd niet waarom ik die straf kreeg", reageerde Van Acker bij Sporza. Ze zou een boot geraakt hebben. "Maar ik raakte niets. Ik lag helemaal alleen."

  Laser-zeiler Wannes Van Laer, broer Simon Van Acker en Evi's vriend Tobias supporterden langs de kant mee. "Dat strafrondje bij de start heeft haar hele wedstrijd min of meer om zeep geholpen."

  "Want ze lag aan de goeie kant en waarschijnlijk zou ze als eerste aan de boordboei gepasseerd zijn. Het is jammer om zo een medaille te missen, maar dat is zeilen."

  Vriend van Evi: "Mag trots zijn op vierde plaats"

  De emoties laaiden hoog op na de finish. Vriend Tobias was er om zijn Evi te troosten. "Deze vierde plaats na een heel moeilijke week is ook iets moois. Ze mag daar zeker trots op zijn."