• home
 • video
 • pas verschenen

  Talakhadze pakt goud en wereldrecord bij de zwaargewichten

  De Georgiër Lasha Talakhadze scherpte het wereldrecord aan tot 473 kg.

  Video player inladen...
  0 / 0
  De Georgiër Lasha Talakhadze heeft olympisch goud gepakt in het gewichtheffen in de categorie boven 105 kilogram. De regerende wereldkampioen hief in totaal 473 kilogram, goed voor een verbetering van het wereldrecord.

  Vorig jaar veroverde de Georgische gewichtheffer Lasha Talakhadze de wereldtitel in de categorie boven 105 kilogram. Talakhadze behaalde aanvankelijk zilver, maar toen zijn Russische opponent Aleksej Lochev niet veel later betrapt werd op het gebruik van doping, kreeg hij alsnog het goud toegewezen.

  In de olympische finale stond vandaag geen maat op Talakhadze. Hij hief in totaal 473 kilogram, goed voor de gouden medaille en een verbetering van het wereldrecord. Ver achter de Georgiër behaalde de Armeniër Gor Minasyan (451 kilogram) zilver. Het brons ging ook naar een Geogiër, Irakli Turmanidze (448 kilogram).

  Podium gewichtheffen +105 KG (mannen)
    TrekkenStotenTotaal
  1.Lasha Talakhadze (Geo)215 kg258 kg473 kg (WR)
  2.Gor Minasyan (Arm)210 kg241 kg451 kg
  3.Irakli Turmanidze (Geo)207 kg241 kg448 kg