• home
 • video
 • pas verschenen

  Nederlandse hockeysters slagen er wel in finale te bereiken

  Ellen Hoog zorgde in de shout-outs voor de bevrijding.

  Video player inladen...
  0 / 0
  De Nederlandse hockeysters hebben voor de derde keer op rij de olympische finale bereikt. Na 1-1 in de reguliere speeltijd, rekende het in de shoot-outs af met Duitsland.

  Het waren nochtans de Duitse hockeydames die het best aan de partij begonnen. Al in de elfde minuut maakten ze van een strafcorner gebruik om het Nederlandse net te doen trillen, het stond 1-0. Nog voor de rust zorgde Oranje echter voor een gepast antwoord. Vanuit een strafcorner zorgde Maartje Paumen voor de gelijkmaker, al het 194e doelpunt uit haar loopbaan.

  In het laatste kwart kreeg Nederland nog verschillende kansen om de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen, maar het kon ze niet afmaken. Shoot-outs moesten de beslissing brengen. Daarin bleken de Nederlandse dames, ondanks dat ze op 2-0 achterstand kwamen, het meest koelbloedig. In hun derde olympische finale op rij wacht de winnaar uit het duel tussen Nieuw-Zeeland en Groot-Brittannië.