• home
 • video
 • pas verschenen

  Nederland gedesillusioneerd na verlies: "Dramawedstrijd"

  Mink van der Weerden was naar eigen zeggen gedesillusioneerd.

  Volgens sommige Nederlandse analisten lag de weg naar de finale en olympisch goud open voor onze noorderburen. In een ouderwetse derby der Lage Landen sloegen de Red Lions die ijdele hoop aan diggelen. De Nederlandse topfavorieten bleven na de 3-1-nederlaag dan ook verweesd achter.

  De Nederlandse bondscoach Max Caldas stak na de nederlaag meteen de hand in eigen boezem. "De scherpte ontbrak bij ons en de manier waarop we speelden, zegt tegelijk veel over de prestatie van België. Ze hebben verdiend gewonnen", vertelde hij aan de NOS.

  Volgens aanvoerder Robert van der Horst was het een echte "dramawedstrijd". Hij stelde vast dat hijzelf en zijn medespelers geen enkel verhaal hadden. "De Belgen waren van begin af aan beter. Ze zaten korter op de duels en daardoor maakten wij veel fouten. We moeten nu onze mond houden en dit verlies accepteren."

  Strafcorner-specialist Mink van der Weerden bleef dan weer gedesillusioneerd achter. "Dit was echt niet best. We geven niet thuis en hebben het publiek behoorlijk teleurgesteld."