• home
 • video
 • pas verschenen

  Michael Bultheel weert zich kranig, maar sneuvelt in halve finale

  Michael Bultheel wordt vijfde in zijn halve finale.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0

  Michael Bultheel wordt vijfde in zijn halve finale.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  De halve finales van de 400 meter horden zijn logischerwijze het eindstation geworden voor Michael Bultheel. De Ieperling was iets trager dan in de reeksen, maar werd toch mooi 5e in de derde halve finale (49"46).

  Michael Bultheel moest op zijn eentje de Belgische eer hooghouden in de avondsessie in het Estádio Olímpico João Havelange. Veel illusies op een finaleplaats koesterde de hordeloper niet, want in de op papier minst sterk bezette halve finale stond hij met het traagste PR achter zijn naam.

  Vanuit baan 1 sneed de rijzige Bultheel de eerste horde moeilijk aan, maar nadien kwam hij wel op toerental. De Belg liep al snel op gelijke hoogte met de Jamaicaan Cato, maar moest de toppers toch laten gaan.

  De 30-jarige Bultheel ging als 7e de laatste baanlengte in, waarna hij nog twee plaatsjes kon opschuiven. Zijn eindtijd van 49"66 was 9 honderdste seconde trager dan in de reeksen. Voor een finaleplaats had hij ruim 6 tiende seconde sneller moeten lopen, een onmogelijke opgave. Uiteindelijk klokte Bultheel de 18e tijd van de 24e halvefinalisten.

  Bultheel: "In Londen was ik iets beter, maar ben zeker niet ontevreden"

  Michael Bultheel moest zijn halve finale in de scherpe binnenbaan lopen, geen sinecure. "Ik kwam wat verkeerd uit bij de eerste horde. In baan 1 staat die horde wat scheef gepositioneerd. Daarop oefen ik nooit op training. Ik heb me daarop gefocust in de wedstrijd, maar dat is niet gelukt."

  "Ik kwam wel snel naast de Jamaicaan, dat had ik niet verwacht. Ik had het wat moeilijk naar de zevende horde toe. Daarna kon ik versnellen naar de 8e en 9e horde, maar toen was het gedaan."

  "Ik heb er wel het beste van gemaakt. Een finale zat er zeker niet in, maar ik ben toch mooi vijfde geworden in mijn halve finale. In Londen was ik misschien iets beter (met een 11e plaats, red), maar over mijn niveau ben ik zeker niet ontevreden."