• home
 • video
 • pas verschenen

  Lavillenie is ook tijdens de medailleceremonie de kop-van-jut

  Renaud Lavillenie heeft geen vrienden gemaakt in Brazilië.

  0 / 0
  Voor de tweede dag op rij is polsstokspringer Renaud Lavillenie uitgefloten in het olympisch stadion. "Hatelijk om zo'n rotpubliek te hebben", sneert de Fransman, die zichzelf na zijn wedstrijd ietwat ongelukkig vergeleek met Jesse Owens.

  De trip naar Brazilië is er voor Renaud Lavillenie eentje geworden om snel te vergeten. De Fransman werd uitgefloten voor zijn laatste sprong, greep naast goud en kreeg ook tijdens de medailleceremonie weer een striemend fluitconcert te verwerken.

  De Fransman stond met tranen in de ogen op het podium. Het was uiteindelijk de Braziliaanse olympische kampioen Da Silva die het publiek aanmaande om ermee te stoppen.

  Lavillenie zorgde ook nog voor beroering door zichzelf te vergelijken met de zwarte atleet Jesse Owens, die op de Spelen van 1936 in nazi-Duitsland vier keer goud won. "Ik denk dat we dit voor het laatst gezien hebben toen Jesse Owens in 1936 liep. Het is hatelijk om zo'n rotpubliek te hebben op de Olympische Spelen", vertelde Lavillenie na zijn competitie aan Canal+.

  Intussen heeft de Fransman daarvoor via Twitter wel zijn excuses aangeboden: "Het spijt me voor deze slechte vergelijking. Het was een snelle reactie en ik ben me ervan bewust dat ze ongepast was."

  Ook voor zijn laatste sprong werd Lavillenie op een fluitconcert getrakteerd: