• home
 • video
 • pas verschenen

  Landa past voor Vuelta: "Kan door blessure niet optimaal presteren"

  Sky moet het zonder Landa stellen.

  Mikel Landa verschijnt dan toch niet aan de start van zijn derde grote ronde van dit seizoen. De Sky-klimmer, die samen met Chris Froome voor het klassement moest gaan, past met een heupblessure. David Lopez is zijn vervanger.

  Mikel Landa moest door ziekte de strijd staken in de Giro, maar kon als luxehelper Chris Froome naar de eindzege in de Tour loodsen. Met Froome mocht Landa in de Vuelta voor een goeie eindnotering gaan, maar de Spanjaard moet passen door een heupblessure.

  "Ik ben ontgoocheld, want ik was gemotiveerd om te presteren in de Vuelta", reageert Landa. "Maar met deze pijn ben ik niet klaar om optimaal te presteren. Het is beter om nu te herstellen." De ervaren Spanjaard David Lopez is de vervanger van Landa.