• home
 • video
 • pas verschenen

  Klitsjko sleept Fury voor de rechter na dispuut over revanchekamp

  Klitsjko en Fury tijdens hun titelgevecht.

  De Oekraïner Vladimir Klitsjko gaat een juridische procedure opstarten tegen Tyson Fury, de Britse wereldkampioen bij de zwaargewichten. De twee raken het niet eens over een revanchekamp voor de wereldtitel.

  Tyson Fury onttroonde in november vorig jaar verrassend Vladimir Klitsjko als wereldkampioen bij de WBA-, WBO- en IBO-bond. Op 9 juli stond er een revanchekamp op het programma, maar het duel werd uitgesteld door een enkelblessure bij Fury.

  Met 29 oktober was er een nieuwe datum gevonden, maar volgens Klitsjko betwist de entourage van Fury het contract. "Het team van Fury heeft al meermaals geprobeerd om het contract te veranderen", legt Klitsjko uit. "En dat blijft duren."

  "Ik moet daarom wel naar de rechtbank trekken, om mijn rechten te vrijwaren en om ervoor te zorgen dat de kamp toch kan doorgaan."

  Het team van Fury heeft nog niet gereageerd. De Britse bokser werd op 24 juni geschorst door het Britse antidopingagentschap (UKAD), nadat er in februari een verboden substantie in zijn urine werd aangetroffen. In afwachting van een hoorzitting, die er komt op 4 november, werd de schorsing opgeheven.