• home
 • video
 • pas verschenen

  Keisse over D'hoore: "Ik hoop echt dat dit niet haar laatste omnium wordt"

  Jolien D'hoore bezorgde België een vijfde medaille.

  Jolien D'hoore heeft België voor het eerst sinds 2000 een medaille bezorgd op de piste. De 26-jarige baanwielrenster sloot het omnium af met een vijfde plaats in de puntenkoers en was op die manier goed voor brons. Collega Iljo Keisse zag dat het goed was: "Dit is super voor het Belgische baanwielrennen."

  Iljo Keisse (33) kon op bezoek bij Radio 1 zijn bewondering voor Jolien D'hoore niet onder stoelen of banken steken. "Dit is super voor het Belgische baanwielrennen. Brons is een heel mooie prestatie en bovenal ben ik blij dat ze de verwachtingen heeft kunnen inlossen."

  "Ze heeft nu vooral beseft dat ze het kan. Ik denk dat ook de focus naar de Spelen voor dat extraatje heeft gezorgd. Daarnaast is het ook wel opmerkelijk hoeveel progressie ze heeft gemaakt op de nummers tegen de tijd. Daarin was ze vroeger traditioneel iets minder."

  "Tactisch was ze ook heel sterk, haar afvalling was echt fenomenaal. Ze reed over alle onderdelen van het omnium heel constant, op de baanronde na misschien. Maar daar wordt gewoonlijk met honderdsten van seconden gegoocheld."

  "Dat ze dan in die puntenkoers aan de verwachtingen voldoet, is het mooiste dat er is in de sport. Ik hoop echt dat dit niet haar laatste keer was op de piste, maar als ze hiermee kan stoppen is dat prachtig. Ze kan bovendien haar ervaring op de baan uitspelen op de weg. Dat is zeker geen nadeel. "