• home
 • video
 • pas verschenen

  Kazak Yeleussinov is de sterkste bij de weltergewichten

  Daniyar Yeleussinov won de finale op punten.

  Video player inladen...
  0 / 0
  Daniyar Yeleussinov heeft het boksen tot 69 kilogram gewonnen. De Kazak won de finale op punten tegen Shakhram Giyasov uit buurland Oezbekistan. Wereldkampioen Mohammed Rabii uit Marokko werd uitgeschakeld in de halve finales en gaat met brons naar huis.

  Daniyar Yeleussinov is een veelwinnaar, hoewel hij nog maar 25 is. Hij won al twee keer de Asian Games en twee keer het Aziatische kampioenschap. In 2013 werd hij ook wereldkampioen, maar in 2015 verloor hij de finale tegen de Marokkaan Mohammed Rabii.

  Die Rabii stond ook in de halve finale, maar aan de andere kant van de tabel. Hij verloor van Shakram Giyasov uit Oezbekistan. Yeleussinov bekampte in de halve finale de Fransman Souleymane Cissokho.

  Daarin kreeg de Kazak een snee in zijn linkerwenkbrauw die bleef bloeden, waardoor de kamp vroegtijdig werd beslist op punten, unaniem in het voordeel van Yeleussinov.

  In de finale was de jury ook unaniem en wees hij de Kazak aan als winnaar. Yeleussinov is met zijn 25 jaar de jongste Kazakse bokser die goud pakt op de Spelen.

  Het podium:

  1. Daniyar Yeleussinov (Kaz)
  2. Shakhram Giyasov (Oez)
  3. Mohammed Rabbi (Mar) en Souleymane Cissokho (Fra)