• home
 • video
 • pas verschenen

  Jason Kenny beent sir Chris Hoy bij met zesde gouden medaille

  Jason Kenny mag alweer victorie kraaien op de velodroom.

  De Brit Jason Kenny heeft in de keirin, het afsluitende nummer in het baanwielrennen, zijn derde gouden plak op de Braziliaanse velodroom gewonnen. Het is al zijn zesde olympische titel in zijn carrière.

  Het liefdeskoppel van deze Olympische Spelen is nu al bekend: Laura Trott en Jason Kenny delen in Groot-Brittannië lief en leed, maar ook in Brazilië kunnen ze elkaar niet missen.

  Een uurtje nadat Trott in het omnium haar vierde olympische titel op zak gestoken had, deed haar verloofde Jason Kenny nog wat beter. In de keirin, waarbij de sprinters zich achter een derny op gang trekken, graaide hij zijn derde gouden medaille van deze Spelen (na de individuele en teamsprint) mee. Zo dikt hij zijn totaal aan tot zes gouden (en één zilveren) plak.

  De overwinning in de keirin had wel heel wat voeten in de aarde. Na twee valse starts, waarbij Kenny de jury mocht danken dat hij niet uit de wedstrijd gezet werd, nam de Brit bij de derde poging resoluut de leiding. In de laatste ronde kwam de Nederlander Buchli nog razendsnel opzetten, maar zijn eindjump kwam net iets te laat.

  Podium keirin (mannen)
  1.Jason Kenny (VK)
  2.Matthijs Buchli (Ned)
  3.Azizul Hasni Awang (Mal)