• home
 • video
 • pas verschenen

  Japanse Tosaka is de beste in de lichtste klasse worstelen

  Na drie wereldtitels pakt Eri Tosaka nu ook de olympische titel.

  De Japanse topfavoriete Eri Tosaka heeft het vrij worstelen tot 48 kilogram gewonnen. Na drie wereldtitels pakte ze nu de belangrijkste prijs. In de finale was ze met 3-1 te sterk voor Mariya Stadnik uit Azerbeidzjan.

  De 23-jarige Japanse was de uitgesproken topfavoriete. Ondanks haar jonge leeftijd is ze drievoudig wereldkampioene, vorig jaar pakte ze de wereldtitel door in de finale de Azerbeidzjaanse Mariya Stadnik te kloppen.

  En die stond ook in Rio tegen Tosaka in de finale, maar moest dus opnieuw het onderspit delven. In de halve finale tegen de Chinese Sun Yanan had Tosaka revanche gepakt voor haar laatste nederlaag met inzet, de halve finale eerder dit jaar op het Aziatische kampioenschap.

  De Chinese won haar kamp voor brons tegen de Kazakse Eshimova. Het tweede brons ging naar de Bulgaarse Elitsa Yankova, die won tegen Bermudez uit Argentinië.

  Het podium:

  1. Eri Tosaka (Jap)
  2. Mariya Stadnik (Aze)
  3. Sun Yanan (Chn) en Elitsa Yankova (Bul)