• home
 • video
 • pas verschenen

  IOC-bobo opgepakt voor gesjoemel met olympische tickets

  Hickey (71) is de voorzitter van het Europees Olympisch Comité.

  Patrick Hickey, de voorzitter van het Europees Olympisch Comité en lid van het Internationaal Olympisch Comité, is opgepakt in Rio. Hij zou tickets hebben verkocht op de zwarte markt. Dat melden Braziliaanse media. Hickey zet tijdelijk een stap opzij.

  Hickey wordt ervan verdacht tickets voor de Spelen doorverkocht te hebben aan sjacheraars die ze voor woekerprijzen aanboden op de zwarte markt.

  Toen de politie hem kwam oppakken, probeerde de Ier nog te ontsnappen. Hij schoof zijn accreditatie van het IOC onder de hoteldeur en vluchtte naar de aanpalende kamer. Na zijn arrestatie werd Hickey onwel.

  Eerder werd ook een andere Ier in Rio gearresteerd. Kevin James Mallon zou met zijn bedrijf illegaal tickets hebben doorverkocht voor de Spelen. De twee arrestaties staan mogelijk met elkaar in verband.

  Hickey is voorzitter van het Europees Olympisch Comité, maar ook lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en het Ierse Olympisch Comité. Hij zet tijdelijk een stap opzij in al die organisaties.

  IOC: "Laat ons afwachten wat de precieze beschuldigingen zijn"

  Het IOC reageert voorzichtig op het nieuws. "Laat ons afwachten wat de precieze beschuldigingen zijn. We hebben het volste vertrouwen in het systeem. Maar iedereen is onschuldig tot het tegendeel bewezen is."