• home
 • video
 • pas verschenen

  Guery als allerlaatste opgevist voor jumpingfinale

  Guery liet vijf strafpunten optekenen in zijn laatste kwalificatieronde.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0

  Guery liet vijf strafpunten optekenen in zijn laatste kwalificatieronde.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Jérôme Guery mag zich dan toch opmaken voor de finale van het jumpingtoernooi. Ondanks vijf strafpunten in de derde kwalificatieronde plaatst hij zich net voor de finale. Vrijdag mag de Belgische ruiter om de medailles strijden.

  Guery had zich met de hakken over de sloot gekwalificeerd voor de derde ronde. Om de finale te halen kon hij met Grand Cru van de Rozenberg maar beter foutloos bijven, maar dat lukte niet.

  Op hindernis acht liep het fout voor de Belg en ook de tijdslimiet werd net overschreden, waardoor Guery vijf strafpunten aan zijn totaal toevoegde. Met vijftien strafpunten werd het bang afwachten.

  Bondscoach Dirk Demeersman vond het parcours iets makkelijker dan de voorbije dagen en dat speelde in het nadeel van Guery. Aanvankelijk ging een aantal combinaties nog in de fout en schoof de Belg zes plaatsen op.

  Maar de sterkere ruiters lieten zich amper op fouten betrappen. Uiteindelijk legde Guery beslag op de 37e plaats, maar hij mag toch naar de Grand Prix-finale. Omdat er maximaal drie combinaties per land in de eindstrijd toegelaten worden, vallen een Duitse en een Zwitserse combinatie af en wordt Guery opgevist.

  Guery: "Opluchting toen het officiële bericht kwam"

  Jérôme Guery was uiteraard opgetogen met zijn finaleplaats. "Na onze ronde had ik al een goed gevoel. Het was een zwaar parcours en ik ben heel tevreden over de prestatie van Grand Cru. Gisteren heb ik fouten gemaakt, maar vandaag hebben mijn paard en ik alles gegeven."

  De Belgische ruiter gaat naar de finale dankzij een kronkel in het reglement. "Ik kende het reglement, maar pas toen het officiële bericht kwam, was ik zeker. De finale halen was mijn doelstelling. Dit is een enorme opluchting."

  Hoe kijkt hij naar de Grand Prix van vrijdag? "Iedereen begint weer van nul, dus alles is terug mogelijk. Nu ik in de finale zit, ga ik er alles aan doen om zo ver mogelijk te raken."