• home
 • video
 • pas verschenen

  Gediskwalificeerde Philippaerts: "Heb mijn paard niet met zweep bewerkt"

  Philippaerts werd uitgeschakeld in de eerste ronde.

  Nicola Philippaerts werd uitgeschakeld in de jumping, maar werd later nog gediskwalificeerd toen een schaafwonde ontdekt werd bij zijn paard. Zelf ontkent de ruiter dat hij zijn paard opzettelijk heeft verwond.

  Nicola Philippaerts nam met zijn paard Zilverstar deel aan de jumping. Na twee weigeringen van Zilverstar in de eerste ronde was onze landgenoot al uitschakeld, maar later kwam het bericht dat de wedstrijdleiding een schaafwonde ontdekt had bij het paard, waarop Philippaerts werd gediskwalificeerd.

  "Een weigering van een paard is iets abrupts", zegt Philippaerts. "Je verwacht dat niet. Toen Zilverstar plots weigerde, heb ik er alles aan gedaan om niet te vallen. In een reactie heb ik Zilverstar met mijn spoor geraakt."

  "Vervolgens hebben we opnieuw aangezet, maar Zilverstar weigerde opnieuw, met de uitsluiting als gevolg. Uiteraard was ik ontgoocheld en boos. Wie de beelden bekijkt, ziet dat ook aan mijn lichaamstaal."

  "Na afloop van de wedstrijd heeft de jury bij mijn paard een kleine schaafwonde opgemerkt, waarschijnlijk veroorzaakt door mijn onverwachte reactie. Daarop werden we prompt uitgesloten. Meer is er niet gebeurd."

  "De relatie tussen paard en ruiter is zeer innig. Zilverstar en ik zijn een team. We doen alles samen. We hebben elkaar nodig. Je wint samen en je verliest samen. Het klopt totaal niet dat ik mijn paard overvloedig met de zweep heb bewerkt. Het gedrag dat mij wordt aangewreven, ligt helemaal niet in mijn aard. Zo zijn wij niet opgevoed", zegt Philippaerts, die zegt ontstemd te zijn dat hij nu wordt afgeschilderd als dierenbeul.

  Bekijk hier ronde van Philippaerts nog eens:

  Video player inladen...