• home
 • video
 • pas verschenen

  Franse ruiters pakken jumpinggoud na knappe remonte

  Roger Yves Bost nam twee van de drie Franse strafpunten voor zijn rekening.

  Frankrijk mag zich de volgende vier jaar het beste olympische jumpingland noemen. Na een knappe remonte pakten de Fransen het goud voor de VS. Het brons ging naar Duitsland na een jump-off met de Canadezen.

  Duitsland, Brazilië, Nederland en de Verenigde Staten deelden de leiding bij aanvang van de teamfinale. Frankrijk stond vijfde, maar Rozier, Staut en Bost eindigden sterk. Het trio liet geen enkele balk vallen en kreeg slechts drie strafpunten.

  De concurrentie liet wel steken vallen. De Verenigde Staten zagen veterane Beezie Madden uitvallen met een geblesseerd paard. Lucy Davis, haar vervangster en olympische debutante, liet één fout optekenen, goed voor het zilver.

  Thuisploeg en favoriet Brazilië zakte op de slotdag van de teamcompetitie compleet door het ijs. Na een perfecte eerste ronde kon geen enkele Braziliaan het parcours foutloos afwerken. Het gastland moest genoegen nemen met een vijfde plaats.

  Duitsland en Canada haalden dezelfde score en een jump-off moest beslissen wie met het brons ging lopen. De Duitse ervaring gaf uiteindelijk de doorslag.

  Het podium:
  1.Frankrijk3
  2.Verenigde Staten5
  3.Duitsland8