• home
 • video
 • pas verschenen

  Deze Belgen moeten zorgen voor het venijn in de olympische staart

  Thomas Van der Plaetsen komt vandaag en morgen in actie op de tienkamp.

  De Olympische Spelen zijn in de laatste rechte lijn aanbeland. Nog vijf dagen en we weten definitief hoeveel medailles onze landgenoten wisten te veroveren. Kunnen we onze medaillespiegel nog wat opkrikken? Wij maakten voor u een overzicht met landgenoten die nog in actie moeten komen.

  Woensdag 17 augustus

  Dé grote medaillehoop vandaag treedt aan in het taekwondo. De 18-jarige Si Mohamed Ketbi vecht in de gewichtsklasse tot 58kg voor een plaats bij de beste drie. Kan hij België een zevende medaille bezorgen?

  Daarnaast is het vandaag ook uitkijken naar Europees kampioen op de tienkamp Thomas Van der Plaetsen. Hij start om 14.30u aan zijn eerste vijf nummers op de tienkamp en moet in staat zijn om mee te knokken voor een plaats in de top tien.

  Ook Bashir Abdi (reeksen 5.000m), Renée Eykens (reeksen 800m) en Anne Zagré (halve finales 100m horden) mogen hun beste kunnen tonen in het atletiekstadion. Hun kansen om door te stoten lijken wel eerder beperkt.

  Verder krijgen we nog ruiter Jérôme Guery (jumping, kwalificatie), Elke Vanhoof (BMX, voorronde) en Chloé Leurquin (golf).

  Donderdag 18 augustus

  Donderdag zou wel eens D-Day kunnen worden voor onze landgenoten. Met taekwondoka's Raheleh Asemani (-57kg) en Jaouad Achab (-68kg) komen twee serieuze kanshebbers in actie voor de medailles. Achab is bovendien de regerende wereldkampioen in zijn gewichtsklasse.

  Ook de Belgische hockeymannen spelen morgen hun finale. De Red Lions moeten daarin zeker in staat zijn om tegen Argentinië hun olympische prestatie van een gouden randje te voorzien.

  Verder vinden we donderdag ook triatleten Marten van Riel en Jelle Geens terug. Zij zijn vooral afgezakt naar Rio om ervaring op te doen. 

  Ook Thomas Van der Plaetsen (tienkamp), Chloé Leurquin (golf, tweede ronde), Pieter-Jan Hannes (1.500m, halve finales) en Renée Eykens (800m eventuele halve finale) komen in actie.

  Vrijdag 19 augustus

  Op vrijdag krijgen we afhankelijk van de voorgaande prestaties twee tot vier landgenoten in actie. In de eerste plaats is het zeker al uitkijken naar de estafetteploeg op de 4x400m . Kunnen zij de verwachtingen inlossen en naar een plaats in de finale lopen?

  Daarnaast speelt Chloé Leurquin ook haar derde ronde in het golftoernooi. Elke Vanhoof (BMX, eventueel halve finale) en Jérôme Guery (jumping, eventueel finale) kunnen misschien wel verrassen.

  Zaterdag 20 augustus

  Dit lijkt de laatste dag te worden waarop België medaillesucces kan nastreven. De grote hoop daarvoor ligt uiteraard bij de estafettemannen op de 4x400m. Zij komen mits een goede kwalificatie vandaag in actie voor hun finale.

  Mogelijks mag ook Bashir Abdi nog eens het atletiekstadion betreden voor de finale op de 5.000m, al zou dat wel al een verrassing van formaat zijn.

  Verder zien we Chloé Leurquin (golf, vierde ronde) voor de vierde keer in evenveel dagen terug en komen ook de vrouwelijke triatletes Claire Michel en Katrien Verstuyft in actie. Githa Michiels staat dan weer voor haar moment van de waarheid in de finale van de cross-country (mountainbike).

  Zondag 21 augustus

  Op de slotdag krijgen we nog marathonmannen Florent Caelen, Koen Naert en Willem van Schuerbeeck. De drie Belgen mogen daarin wel niet meer dan een plaats in de verre middenmoot ambiëren.

  De allerlaatste Belgen op deze Olympische Spelen zijn Ruben Scheire en Jens Schuermans (mountainbike, cross-country). Zij komen in de achterhoede aan het begin van hun wedstrijd hoogstwaarschijnlijk Peter Sagan tegen.