• home
 • video
 • pas verschenen

  De Gendt: "Ritzege in Vuelta zou seizoen nog uitzonderlijker maken"

  De Gendt wil zijn ritzege in de Tour herhalen in Spanje.

  De zegehonger van Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) is nog altijd niet gestild. "Ik heb tien criteriums gereden, wat eigenlijk geen slechte voorbereiding is op de Vuelta", blikt De Gendt vooruit. "Een ritzege in de Vuelta is dus zeker mogelijk."

  Thomas De Gendt is zaterdag een van de acht Lotto-Belgen aan de start van de Vuelta. Na zijn uitstekende Tour de France wil De Gendt zijn seizoen nog wat extra kleur geven.

  "Mijn zege op de Ventoux heeft de aandacht voor mijn persoon een flink pak vergroot", zegt De Gendt. "Je voelt dan toch dat de Tour nog iets anders is dan de Giro.

  "Na mijn zege op de Stelvio in 2012 was de belangstelling ook groot, maar dit is toch nog iets anders."

  "Ik wil ook in de Vuelta een ritzege najagen. Dat is zeker mogelijk en dan is mijn seizoen nog uitzonderlijker. Maar ook zonder een ritzege is mijn wielerjaar al geslaagd, waardoor ik zonder stress mijn missie kan najagen."

  De laatste officiële race van De Gendt dateert wel al van de Tour. "Ik heb 10 criteriums gereden en eigenlijk is dat helemaal geen slechte voorbereiding. Je rijdt enkele uren tegen een fiks tempo, zonder jezelf helemaal uit te putten."

  Monfort: "Verwacht geen problemen met De Clercq"

  • Maxime Monfort: "Ik mik in de Vuelta op de top 10. Dat is ook het doel van Bart De Clercq. Na een week kunnen we eventueel het geweer van schouder veranderen en is het mogelijk dat ik me voor Bart ga inzetten, of andersom. We zijn vrienden, dus ik verwacht daarin geen problemen."
  • Mario Aerts (ploegleider): "Ons team is op papier een stuk minder sterk dan in de Giro en de Tour. Dat heeft vooral te maken met de afwezigheid van André Greipel. Maar wanneer de verwachtingen laag zijn, is het des te leuker wanneer we winnen."