Ga naar de inhoud

De crash van Zonderland en de tranen van Argentinië

 wo 17 augustus 2016 09:09
Zonderland pakte nog goud in Londen, nu werd hij zevende
Dinsdag 16 augustus was voor de Belgen een bewogen dag in Brazilië met pech voor Evi Van Acker, maar winst voor D'hoore en de Red Lions. Andere atleten verging het minder goed. Bekijk de meest opvallende beelden.

AUW!!! Epke Zonderland tuimelt van de rekstok en komt slecht neer

Epke Zonderland is er niet in geslaagd om zijn olympische titel op de rekstok te verlengen. De 30-jarige Fries greep al vroeg in zijn oefening naast de rekstok en kwam hard ten val. Hij had pijn, maar zette toch door en werd uiteindelijk zevende.

Braziliaanse polsstokspringster Murer landt naast de mat

Ook in het polsstokspringen loopt het soms wel eens fout. De Braziliaanse atlete Murer miste haar sprong volledig en viel naast de mat. Gelukkig zonder veel erg.

En een val! Zelfzekere Haïtiaan verknalt zijn race op de 1e horde

Jeffrey Julmis groette voor de start de camera met de nodige portie flair en zelfvertrouwen. De race zelf verliep iets minder vlot voor de Haïtiaan. Al bij de eerste horde liep het mis.

De 3 mooiste sprongen uit het duiken bij de mannen op de 3 meter

Niet alleen valpartijen in Rio, ook veel mooie en sierlijke acties. Kijk maar naar deze sprongen in het duiken bij de mannen.

Renaud Lavillenie wordt uitgefloten tijdens de podiumceremonie

"Ik denk dat we dit voor het laatst gezien hebben toen Jesse Owens in 1936 liep. Het is hatelijk om zo'n rotpubliek te hebben op de Olympische Spelen."

Lavillenie had het publiek in Rio vergeleken met dat van in Duitsland in 1936. De reactie van de Brazilianen: een striemend fluitconcert tijdens de podiumceremonie. 

 

Discuskampioen na een dutje en 5 nulworpen: Perkovic doet het

In de finale liep het niet meteen gesmeerd voor Perkovic. Na twee nulworpen hield ze het hoofd koel bij haar derde poging. Haar discus landde na 69,21 meter. Ruim voldoende voor haar tweede olympische titel op een rij.

Argentijnse hockeyvrouwen houden het niet droog na uitschakeling