• home
 • video
 • pas verschenen

  De crash van Zonderland en de tranen van Argentinië

  Zonderland pakte nog goud in Londen, nu werd hij zevende

  Dinsdag 16 augustus was voor de Belgen een bewogen dag in Brazilië met pech voor Evi Van Acker, maar winst voor D'hoore en de Red Lions. Andere atleten verging het minder goed. Bekijk de meest opvallende beelden.

  AUW!!! Epke Zonderland tuimelt van de rekstok en komt slecht neer

  Epke Zonderland is er niet in geslaagd om zijn olympische titel op de rekstok te verlengen. De 30-jarige Fries greep al vroeg in zijn oefening naast de rekstok en kwam hard ten val. Hij had pijn, maar zette toch door en werd uiteindelijk zevende.

  Video player inladen...

  Braziliaanse polsstokspringster Murer landt naast de mat

  Ook in het polsstokspringen loopt het soms wel eens fout. De Braziliaanse atlete Murer miste haar sprong volledig en viel naast de mat. Gelukkig zonder veel erg.

  Video player inladen...

  En een val! Zelfzekere Haïtiaan verknalt zijn race op de 1e horde

  Jeffrey Julmis groette voor de start de camera met de nodige portie flair en zelfvertrouwen. De race zelf verliep iets minder vlot voor de Haïtiaan. Al bij de eerste horde liep het mis.

  Video player inladen...

  De 3 mooiste sprongen uit het duiken bij de mannen op de 3 meter

  Niet alleen valpartijen in Rio, ook veel mooie en sierlijke acties. Kijk maar naar deze sprongen in het duiken bij de mannen.

  Video player inladen...

  Renaud Lavillenie wordt uitgefloten tijdens de podiumceremonie

  "Ik denk dat we dit voor het laatst gezien hebben toen Jesse Owens in 1936 liep. Het is hatelijk om zo'n rotpubliek te hebben op de Olympische Spelen."

  Lavillenie had het publiek in Rio vergeleken met dat van in Duitsland in 1936. De reactie van de Brazilianen: een striemend fluitconcert tijdens de podiumceremonie. 

   

  Video player inladen...

  Discuskampioen na een dutje en 5 nulworpen: Perkovic doet het

  In de finale liep het niet meteen gesmeerd voor Perkovic. Na twee nulworpen hield ze het hoofd koel bij haar derde poging. Haar discus landde na 69,21 meter. Ruim voldoende voor haar tweede olympische titel op een rij.

  Video player inladen...

  Argentijnse hockeyvrouwen houden het niet droog na uitschakeling

  Video player inladen...